Antwerpen-Noorderdokken

De IC treinen van Charleroi-Sud naar Antwerpen van de reeks 20xx hebben vanaf heden (invoering nieuwe dienstregeling) in de week als eindbestemming… Antwerpen-Noorderdokken. Alvast op deze eerste werkdag een hilarisch gedoe, want in Brussel-Zuid zag ik zelfs Noorderkempen aangekondigd op de infoschermen op het perron én je ziet zowaar mensen twijfelen om in te stappen….

Zelfs de treinchef van trein 2006 Charleroi-Sud naar Antwerpen-Noorderdokken had zijn spellingcorrector ingeschakeld en sprak aarzelend van Antwerpen Noorderkempen. Gelukkig voor hem was dit niet het eindstation en zette hij de fout direct recht.

Door helaas alweer veel te veel vertraging met trein 2006 (vanochtend voor de verandering +22 bij aankomst in Berchem en +25 bij vertrek) werd de laatste halte… Antwerpen-Noorderdokken nooit bereikt. De trein werd beperkt tot Antwerpen-Centraal. Het grappige was dan wel dat de treinchef omriep dat er aansluiting voor Antwerpen-Noorderdokken was.. ik durf wedden dat 0 % van de reizigers naar dit eindstation wou.

Uiteraard is de inschakeling van Antwerpen-Noorderdokken niet zomaar een ingeving van het moment… (vermoed ik)

Er is nu 33 minuten keertijd voor de IC20xx naar Charleroi-Sud, dus minstens 10 minuten meer dan vroeger… Antwerpen-Noorderdokken tussen Antwerpen-Luchtbal en Ekeren… desolaat in elk geval ! Voor de treinchef en treinbestuurder geen goede wijziging, want de koffie in Antwerpen-Centraal zullen ze nu moeten missen.

Over de rest van de ochtend konden we ook niet echt vrolijk worden : trein 7966 naar Gent Sint-Pieters vertrok met een kwartier vertraging vanuit Geraardsbergen, de stoptrein 1877 naar Gent-Sint-Pieters had + 17 op de teller bij aankomst in Gent, trein 7572 naar Ottignies diende om 7.02 uur (het nieuwe vertrekuur) een batterij-reset te doen én in Edingen was trein 1906 Tournai-Brussels Airport afgeschaft…. Voor de NMBS geen goed begin van de nieuwe werkweek en de nieuwe dienstregeling, maar eerlijk ik had niet anders verwacht.

EDIT 20/12/2017 : De doortrekking naar Antwerpen-Noorderdokken is de laatste tijd een echte ramp.

EDIT 2 : Eindbestemming Noorderdokken is maar van korte duur, de treinen worden sinds 18/12/2017 voor de reizigers beperkt tot Antwerpen-Centraal en vertrekken dan leeg tot Luchtbal-Wijkbundel. In de tegenrichting vertrekken ze wel uit Antwerpen-Noorderdokken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *