Dromedaris

Een smalle zone met lichte sneeuw zorgt vanochtend toch voor een verrassingseffect vanaf Halle… het perron ziet er wit, voor sommigen in de trein is er net iets te kwistig met zout gestrooid, maar het is effectief sneeuw ! Het weersverschijnsel maakt de tongen los, de vooruitzichten worden meegedeeld, maar de slimste van de treinbende heeft gelukkig het laatste woord en zegt dat het over een week kan vriezen of dooien.

De treinreis via Brussel verlopen redelijk vlot, alleen is de zogenaamde dromedaris samenstelling (stuurrijtuig vooraan, in het midden een loc, stuurrijtuig en achteraan een loc) naar Antwerpen (trein 2006) niet de meest betrouwbare partner in het hele treinverhaal. In Mechelen loopt het weer fout en is er een technisch defect, maar we bereiken gelukkig toch met amper +10 Antwerpen-Berchem. Deze samenstellingen geven vaak problemen, maar uiteindelijk als alles naar behoren werkt is het ook een zeer wendbare inzet van treinmaterieel !

In de voormiddag loopt het op andere plekken ook een beetje fout. In Evere blijkt een trein een andere reisweg gekozen te hebben en op L90 tussen Eichem en Ninove is er een incident met een zwartrijder die gebruik maakt van de noodrem en gaat lopen. Hopelijk doet de NMBS moeite om het uitschot te vinden dat de veiligheid van alle treinreizigers in gevaar bracht.

2 reacties op “Dromedaris”

  1. De sneeuw wil hier bij ons niet weg: gisteren was er wel geen gesloten laag meer, maar de sneeuw vanmorgen dekte alles weer mooi toe. Waar de bodem gisteren al naakt was, lag vanmorgen alweer een cm, op de andere plaatsen ging dat tot 4 cm omdat de verse sneeuw bovenop de hard bevroren sneeuw lag. Ik vermoed dat we zowat het enige besneeuwde plkje zijn ver in de omtrek

  2. Hallo Vic, ik denk dat er op de hoogvlakten van Horebeke en Mater ook nog een laagje ligt. Dat is natuurlijk niet bij de deur !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *