Fluittoon

Een neveneffect in de doorgaans stille motorstellen van het type Desiro is af en toe de fluittoon die opduikt. Gisteravond was het nog eens van dat in trein 1590 tussen Halle en Edingen. Welk fenomeen is dit eigenlijk ? Aangezien ik vaak aan het uiteinde zit (zowel voor- als achteraan) dacht ik even dat het uit de stuurpost kwam (ik zat helemaal voorin stel 08100). Maar ik heb het ook al opgemerkt aan de stuurpost die niet in dienst is. Of is het gewoon een windeffect ? Het storende geluid duurde ongeveer 4 minuten. Zolang verplicht ik u alvast niet om te luisteren… maar reacties zijn welkom !

4 reacties op “Fluittoon”

  1. Ik heb het ook al opgemerkt, Steven, en ik denk dat het inderdaad wat met de wind te maken heeft. Echt storend vind ik het niet, maar het zou natuurlijk beter zijn mocht men er iets aan kunnen doen. Heb je ook niet de indruk dat het vooral vooraan is dat het verschijnsel optreedt?

    1. Dag Vic, ik zou het niet weten of het langs de kant van de stuurpost die wordt gebruikt meer voorkomt. Een eigenaardig fenomeen toch wel !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *