Gerenoveerde zuidgang Brussel-Noord

Bij vertrek in Geraardsbergen wil ik in de ochtend telkens wel trein P7966 Geraardsbergen – Gent Sint-Pieters opstappen, maar deze week is het er nog niet van gekomen. Elke keer kies ik voor de trein naar Brussel. We moeten immers 23 minuten wachten op een trein in Gent Sint-Pieters en een echt goede koffiezaak (de drie ketens in het station zijn misschien goed voor de inkomsten van de NMBS, maar het is niets voor mij) valt niet te vinden in het station. Het ritje naar Brussel is wel spannender, want de overstaptijd bedraagt amper enkele minuten sinds de NMBS trein 2006 een tijd geleden 2 minuten heeft vervroegd bij vertrek in Brussel-Zuid.

Vanavond kiezen we voor een ritje Antwerpen – Brussel – Denderleeuw – Geraardsbergen. De verbouwde zuidelijke onderdoorgang in Brussel-Noord mag er zijn, eindelijk toch wat kleur en wat mij vooral aanstaat is de LED-verlichting aangebracht in de trapleuning die richting trap straalt. Veel duidelijker ! Een renovatie waardoor ik aangenaam verrast ben. De eentonige gang is ook stijlvol ingericht.

De laatste rit vanuit Denderleeuw naar Geraardsbergen ging voor mij wel vlot deze keer, maar voor de reizigers richting Aalst was het wat anders want een storing aan de bovenleiding gaf veel problemen en vooral een pak vertraging. Gelukkig deze keer een onderchef op het perron en de informatie in Denderleeuw zelf liep redelijk vlot. Ik vraag me alleen af waarom de treinchef van trein 2239 Tongeren – Gent Sint-Pieters de reizigers vanaf Brussel-Zuid niet informeerde, aangezien ik zelf al op de hoogte was van de verstoring. Reizigers informeren is toch een absolute prioriteit ?

2 reacties op “Gerenoveerde zuidgang Brussel-Noord”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *