Have a Break

We sporen vanochtend met trein 1555 (Geraardsbergen 06.25) naar Brussel-Zuid om daar over te stappen op trein 4506 maar het loopt toch anders dan voorzien. Trein 4506 is volledig afgeschaft tussen Charleroi-Sud en Antwerpen-Centraal. We kiezen dan maar voor trein 3307, bestaande uit drie Desiro’s naar Essen. Traditioneel zetten we ons dan helemaal voorin zodat we weinig last hebben van opstappende reizigers onderweg (enkel te Vilvoorde is dat wel het geval).

De reis verloopt redelijk vlot, maar de eerste afgeschafte trein is alweer een feit. En we zijn nog maar één ochtend ver. Via Denderleeuw ging het nog een pak slechter door een brand te Anderlecht en zwaar verstoord treinverkeer.

Vanavond gaat de terugrit via Brussel en Denderleeuw. Gelukkig nemen we in Brussel-Noord trein 2239 met een niet-gemoderniseerde Break 338  in de samenstelling. U kent wellicht nog de reclame “Have a Break. Have a KitKat”, maar wij houden het bij het eerste deel : “Have a Break”, in dit geval motorstel 338 waarin we zowaar bijna in slaap vallen tussen Brussel en Liedekerke. Laat nu net dat zijn waar de NMBS nooit in slaagt. Het definiëren van het ideale reizigersmaterieel. In een Desiro kan je de slaap niet vatten en het zogenaamde reizigerspanel van de NMBS dat mee adviseert over de aanschaf van nieuw materieel is volgens mij een utopie. Dat bestaat gewoonweg niet. Welke reiziger zou nu een Desiro willen zien als modern en comfortabel materieel ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *