Licht

Even denk ik vanmorgen bij het wachten op trein 2006 in Brussel-Zuid (tevergeefs wachten uiteindelijk, want de trein had +34) dat IC3107 naar Antwerpen-Centraal van 7.57 uur aankomt op spoor 18 i.p.v. 19, maar tot mijn verbazing zie ik in het pikdonker enkele computerschermen oplichten en hoor ik de irritante tussendeuren dichtslaan. Er zit dus al volk op en nog geen beetje ook. Onderweg is blijkbaar de verlichting van het volledige treinstel 7802 Quiévrain – Schaarbeek uitgevallen en is de lange sleep rijtuigen allesbehalve synoniem voor licht in de ochtendlijke duisternis.

Die gezelligheid hebben we ooit ook nog meegemaakt in de trein naar Antwerpen en enkele maanden geleden ook in een Desiro die net buiten Zandbergen de geest gaf, maar door een volledige reset (enkele minuten in volledige duisternis) opnieuw tot leven werd gewekt. We werden zelfs aangemaand om rustig te blijven zitten alsof we van plan waren aan een dropping deel te nemen.

Ook vanavond kregen we nog wat goede raad mee in trein 2039 van Antwerpen-C. naar Charleroi-Sud. Gelieve te blijven zitten en vooral niet uit stappen wanneer we in Sint-Katelijne-Waver aan het perron stoppen. Er is een probleem met de deuren aldus de Franstalige treinchef in zijn beste Nederlands. Gelukkig is het euvel snel opgelost en haal ik nog net de trein naar Denderleeuw al is het wel heel druk in de avondspits met amper één Desiro… overbezetting vanaf Brussel-Zuid tot Denderleeuw in trein 2289.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *