Niet instappen… te Denderleeuw

Vaak spoor ik als reiziger vanuit Antwerpen terug via Denderleeuw naar Geraardsbergen.

Het valt me op dat het in dit station regelmatig misloopt met de aankondigers op het perron. Ook vanavond liep het fout. Pas 2 minuten voor vertrek van trein 1568 Denderleeuw – Geraardsbergen – Edingen – Schaarbeek wordt de melding “Niet instappen” vervangen door de reisbestemming.

Waarom toch altijd weer in Denderleeuw ? De treinchef kon helaas de reizigers ook geen info verschaffen, aangezien hij pas in laatste instantie op het perron kwam Op het perron was geen personeel te bespeuren. Vele reizigers zag ik twijfelen.

Als de NMBS wat wil doen aan goede communicatie start dat OP het perron met degelijke en correcte informatie. Ook de reizigers op de lijn tussen Denderleeuw en Ninove- Geraardsbergen hebben hierop recht !

4 reacties op “Niet instappen… te Denderleeuw”

  1. Ik heb het ook al elders meegemaakt, o.a. in Brussel-Zuid. Als een trein er zijn eindbestemming heeft, lees je altijd NIET INSTAPPEN, ook op de trein zelf, zelfs als die enkele minuten later opnieuw vertrekt. Maar ik ben het volledig met je eens: het is bijzonder verwarrend en niet erg geruststellend.

  2. Dag Vic,

    Dat is normaal dat bij onmiddellijk vertrek in het eind/beginstation het soms eens fout loopt (in de trein), maar in dit geval staat de trein er maar liefst 52 minuten stil. In de trein is alles steeds ok, maar ik heb de indruk dat de informatievoorziening door de NMBS absoluut niet wordt opgevolgd in het seinhuis B.2 ! Dat is een evolutie die al maanden aan de gang is in Denderleeuw en dat valt absoluut niet goed te praten aangezien de trein hier toch bijna een uur stil staat. Soms lijkt het wel alsof de “speakers” in slaap liggen. Dankjewel voor je reactie Vic !

  3. 52 minuten, dat is inderdaad erg lang. Eigenlijk zou alles oké moeten zijn zodra de trein aan het perron staat: de schermen op het perron, in de trein, aan de buitenzijde van de trein. De melding NIET INSTAPPEN heeft in zo een geval geen enkele zin. Uiteraard is ze wel zinvol als de net aangekomen trein moet uitwijken.

  4. Dat maak ik haast dagelijks mee, in station Leuven (boemeltrein Leuven – Mechelen) en in het Brusselse (trein Dendermonde -Jette – Aalst).

    Deze laatste trein toont dikwijls dat het eindstation Brussel-Zuid is, terwijl die daarna gewoon doorrijdt. Het verwart regelmatig reizigers die me vragen of dit wel de goede trein is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *