NMBS verhoogt tarieven buitensporig

In februari is het weer zover. De NMBS gaat de abonnementen met maar liefst 3,38 % opslaan. De verhoging komt er onder andere door het behalen van de stiptheidsdoelstellingen…. Owkee… de treinen rijden dus stipter ? NEEN ! Maar ja .. de NMBS zorgt er voor dat de treinen altijd stipt aankomen door vaak in het voorlaatste station de trein een onnodige wachttijd in te bouwen om zo de stiptheid te bevorderen in het eindstation. En dan is er nog de mooie oplossing met de wachttijd… Stel, u neemt de trein van Ninove naar Schaarbeek. Wel, deze trein heeft al 13 minuten ingebouwde wachttijd in diverse stations. En stel dat de trein te veel vertraging heeft … wel, dan wordt het eindstation Brussel-Zuid in plaats van Schaarbeek. Probleem en vertraging zijn beiden opgelost.

Het is roepen in de woestijn, maar de laatste jaren is het nog nooit zo slecht geweest als het op stiptheid aankomt. Elke dag heb ik handenvol vertraging. Het is dus volstrekt onlogisch dat de reiziger het gelag moet betalen voor de incompetentie van de NMBS. Helaas kwam er geen reactie van de bevoegde minister Bellot en ook Dutordoir houdt zich koest. Een spoorwegbedrijf leiden is meer dan alleen uitpakken met quotes.

Er zijn tal van treinen die elke dag opnieuw een chronische vertraging optekenen en daar wordt NIETS aan gedaan. Neem bijvoorbeeld trein 2006 van Charleroi-Sud naar Antwerpen-Noorderdokken. De reiziger krijgt als het meezit een trein die 20 minuten vertraging heeft bij aankomst in Antwerpen. En toch mag die een pak meer betalen. Ik vind dit onrechtvaardig ! De trouwe reiziger is de melkkoe voor de NMBS. En binnenkort kan die misschien nog extra betalen omdat hij in de spits moet reizen.

En zeggen dat de jongeren onder 26 aan 12 euro per week in de vakantieperiode door heel BelgiĆ« kunnen reizen… Hier klopt iets niet. De marketingjongens van de NMBS verafschuwen de dagelijkse reiziger, aangezien ze toch aangewezen zijn op de trein. De NMBS (en zeker de dames en heren in het Twitterbureau) hebben alle voeling met de werkelijkheid verloren.

2 reacties op “NMBS verhoogt tarieven buitensporig”

  1. En weet je nog dat de alternatieve terugreis (dus van A naar B, maar uit C weer naar A) verleden jaar afgeschaft werd, maar dat werk zou worden gemaakt van de afschaffing van de verplichting om een retourtje te kopen als je van weekendtarief of seniorenbiljet wilde genieten? Daar lijkt opnieuw bitter weinig van in huis te komen.

    1. Jammer dat de NMBS prima suggesties van reizigers gewoonweg naast haar neerlegt. Het is wachten op de volgende vereenvoudiging in de tariefstructuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *