P8001

Alweer een treinnummer die veel mensen niet zullen vergeten. Door een defect strandt P-trein 8001 van Schaarbeek naar Oostende ter hoogte van Sint-Katharina-Lombeek (loc van de reeks 27 + M4m). De trein bereikt met +100 Oostende, maar de treinen die na deze trein op het spoor stonden, halen met gemak 100 minuten, ik tel er alvast vijf waarvan eentje met name de P8954 Schaarbeek – Zottegem met maar liefst +112 bij aankomst te Zottegem. Ik hoop dat er door de personeelsleden van de NMBS een erehaag werd gevormd  voor de reizigers aan de trappen naar de tunnel onder de sporen…

Een chaotische avondspits dus. Ik kies voor trein 2067 via Jette en slaag er nipt in om de file van treinen die opnieuw in beweging komen te omzeilen.

We spurten naar perron 9 en vinden nog een plaatsje in trein 1568 Denderleeuw – Geraardsbergen – Brussel – Schaarbeek, maar bij vertrek is het treinstel overbezet zoals ik het nog nooit gezien heb. Gelukkig blijft iedereen er heel rustig bij. Ik zie vooral gezichten die ik normaal soms 2 uur eerder zie en die pendelaars denken dat ze kunnen gebruik maken van de P-treinen om .13 (17.13 en 18.13) naar Geraardsbergen, nog niet goed beseffende dat we ondertussen al voorbij 19 uur zijn. Eind goed al goed, we komen aan in Geraardsbergen met +24.

Hét pijnpunt (net zoals 16 jaar geleden toen ik voor het eerst een bijdrage schreef) is nog steeds communicatie. In enkele van de getroffen treinen werd nauwelijks wat informatie omgeroepen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *