Parkings NMBS te Ath en Edingen gratis, de Vlaming betaalt in Zottegem en Oudenaarde

Het klinkt ongelofelijk maar toch is het zo… de grote NMBS parkings van Ath, Edingen en Silly zijn gewoon gratis voor de Waalse reiziger ! Raar toch dat de NMBS dergelijke verschillen op korte afstand in stand wil houden…

In Oudenaarde en Zottegem betaalt de pendelaar dan wel weer de volle pot. Waarom kan de NMBS voor haar eigen parkings over de taalgrens heen geen uniform tarief handhaven ? Ik heb de indruk dat men bij de NMBS met twee maten en twee gewichten wil werken. Daarom graag : een eenduidig tarief voor alle Belgen. Tal van reizigers uit Herne kiezen nu al voor de gratis parking te Edingen (meer treinen vooral !!) en dat heeft op termijn een nefaste invloed op het aantal reizigers dat wordt geteld te Herne of op lijn 123 tussen Geraardsbergen en Edingen.

Blijkbaar nemen de heren politici uit de regio nooit de trein laat staan dat ze bekommerd zijn om hun doelpubliek tenzij net voor de verkiezingen. En de “journalisten” uit de regio zijn┬á alleen maar in staat om voorgekauwde berichten over te nemen van de NMBS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *