Spoorwegnostalgie

Welkom op een reis over verroeste sporen! Op Spoorwegnostalgie.be vindt u beelden van spoorse zaken die u de indruk zullen geven dat u jaren terug gaat in de tijd. De nadruk ligt op de meest tot de verbeelding sprekende tractievorm: stoom! Toch is er ook voor diesel- en zelfs elektrische tractie een plaatsje gereserveerd zolang het “nostalgisch gehalte” hoog blijft. 

De inleiding op de startpagina van Spoorwegnostalgie.be is er eentje die haar naam volledig waar maakt ! Geniet van talrijke reportages uit binnen- en buitenland, tot authentieke stoomtractie uit China toe. De man die al dit werk realiseerde is de enthousiaste spoorwegliefhebber Dave Habraken.

Het is een site die uitnodigt om volledig op te gaan in de spoorwereld van weleer. Opmerkelijk zijn toch bijdragen die tot de verbeelding spreken zoals de reportage over de oeroude Saxby-posten als de primitieve S8A-toestellen en de “state of the art” Siemens-gestellen. Of wat te denken van de nostalgische stoomrit doorheen de Vlaamse Ardennen ? Er is zoveel om naar te kijken, maar één ding houdt Habraken steeds hoog in het vaandel : het authentieke beeld van de spoorweg.

In de rubriek Multimedia heeft hij als extraatje ook enkele video-opnames toegevoegd. Zeker de moeite waard om eens te bekijken en te beluisteren !

Het zou ons te ver leiden om alles reportages onder de loep te nemen, maar deze webstek is bovenal een baken in de anders flitsende wereld van foto’s. In elke reportage zit een ziel en een verhaal ! Een aanrader !

Door de strenge wetgeving is het momenteel onmogelijk dat er nog historisch materieel op het Infrabelnet bolt. Laat ons hopen dat er in 2017 opnieuw stoomtreinritten worden georganiseerd. Trainworld is een prima initiatief, maar een stoomtrein in beweging is pas echt een achtste wereldwonder. Hopelijk lukt het met stoomloc 29.013 in 2017 !

2 reacties op “Spoorwegnostalgie”

  1. Mooie reportages.
    In deze is een foutje geslopen, derde paragraaf: “Of wat te denken van de nostalgische dieselrit doorheen de Vlaamse Ardennen ? ” Het moet een stoomrit zijn i.p.v. een dieselrit.

    MVG, Freddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *