Tussenhalte… niet meer mogelijk via de NMBS-site of NMBS-app

Dat de NMBS-app hopeloos is, hebt u wellicht al langer begrepen na het lezen van de bijdragen op deze site. En de dienstverlening gaat er niet op vooruit. Reizigers die via alternatieve routes kunnen sporen zijn er vanaf heden ook aan voor de moeite. Tot enkele maanden geleden was het perfect mogelijk om via de dienstregelingenplanner van de NMBS of de “befaamde” app een alternatieve reisweg te proberen . Die optie is volledig verdwenen. Waarom ? Dat is de grote vraag.

Ikzelf kan perfect vanuit Geraardsbergen via Gent, Ath, Denderleeuw, Aalst of Edingen naar Antwerpen sporen. Als reiziger kon je tot voor kort ook zelf uitproberen welke mogelijkheden er waren. Nu krijg ik in 9 op de 10 gevallen telkens dezelfde reisweg voorgeschoteld terwijl de alternatieven vaak een niet veel langere reisweg voorstellen, maar wel ander materieel én vooral, een scala aan mogelijkheden bij verstoord treinverkeer.

Uiteraard zal er weer een antwoord klaarliggen bij de NMBS, maar ik vind als reiziger dat ik recht heb op die informatie van alternatieve reiswegen. De NMBS ontneemt mij stilaan niet alleen de belevenis van het reizen, maar ook de mogelijkheden om snel en accuraat in real-time alternatieve reiswegen te bekijken in geval van problemen.

Maar gelukkig is er nog deze website die via “tussenhalte” toch deze mogelijkheden nog biedt !

2 reacties op “Tussenhalte… niet meer mogelijk via de NMBS-site of NMBS-app”

  1. Verleden week werd een trein aangekondigd, op de lijn Mechelen – Leuven, met 5 minuten vertraging, terwijl die nota bene meer dan 20 minuten verderop stil stond achter een andere, geblokkeerde, trein.

    De trein die van Leuven naar Mechelen diende te sporen werd zonder vertraging weergegeven op de app, terwijl het net die was die in Mechelen geblokkeerd was.

    Volgens de helpdesk van de NMBS is het foutief inlichten van de reiziger de normale procedure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *