Waar de trein niet bleef stilstaan

We starten met een eerste nieuwe bijdrage in deze blog over mijn reizen tussen Geraardsbergen en Antwerpen. Al begin 21ste eeuw publiceerde ik op vrij amateuristische basis dagelijks berichten en de titel van de bijdrage op 28/11/01 wordt hierbij opnieuw herhaald….

We laten u nog even meegenieten van het verslag destijds…

Over het weer valt bitter weinig te vertellen, maar ja… over onze Spoorwegen des te meer. Men zou op den duur denken dat ik tegen de Spoorwegen ben, maar elke dag kom ik wel één of andere stoot tegen die ik u zeker niet wil onthouden. Vanmorgen nam ik plaats in het motorstel met nummer 598. Voor spoorwegliefhebbers gaat er een lichtje branden… want dit is een ex-Sabena treinstel dat in lang vervlogen tijden richting Zaventem spoorde. De trein heeft minder zitplaatsen en meer ruimte voor bagage, maar dat is in het post-Sabenatijdperk geen lachertje. Terwijl vriendelijke affiches met vergeelde stewardessen ons toelachen om toch maar Sabena te nemen, staan in Galmaarden de mensen al recht, want deze trein heeft een pak minder zitplaatsen… en dat op een drukke pendellijn zoals Geraardsbergen-Brussel-Leuven. Overdag zonnig en zeer plezant weer, maar  in de avondspits was het alweer tijd voor een nieuwe aflevering van de soapserie “De NMBS, uit het leven gegrepen…”. Het scenario van “mijn” P-trein van 17.04 in Gent-Sint-Pieters naar Geraardsbergen (een semi-direct zeggen de mensen nog steeds) met stilstanden in Zottegem en Lierde liep vandaag iets anders dan gepland zoals het in het spoorboekje staat… Na weeral 5 minuten vertraging in Zottegem spoort de trein lekker door naar Geraardsbergen zonder in Lierde te stoppen. De tientallen pendelaars stonden er bij en keken er naar, samen met de treinbegeleider die ook de kluts kwijt was…

Een telefonische verbinding tussen treinbegeleider en bestuurder van de dieseltrein blijkt nog steeds utopisch te zijn. Voor de Lierdese pendelaars geen nood, ze spoorden gratis naar Geraardsbergen en terug naar Lierde… Valt er dus niets zinnig over het weer te zeggen, dan zorgt de Spoorwegen voor wat animo.

Opmerkelijk toch hoe groggy de mensen er bijlopen na afloop van hun dagtaak… geen man of vrouw die een kwaad woord kon uitbrengen. Terug naar het weer : Eddy De Mey maakte vandaag al een persoonlijke voorspelling voor Sinterklaas : droog, zacht … kortom anti-winters… Tot binnenkort voor een nieuw verslag.

Hopelijk tot binnenkort en volg zeker deze opdetrein.be !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *