Wachttijd te Edingen …

Vandaag kreeg ik van Ombudsrail een definitief antwoord over de situatie met trein 8576 te Edingen op 4 december 2018. Blijkbaar handelde de NMBS “volgens het boekje” want de “aansluiting wordt tot 8 minuten verzekerd en dan verbroken”.

De loketbediende in Edingen hoorde het in Keulen donderen toen ik over een affiche met wachttijden begon.

De spoorwegmaatschappij laat deze trein liever LEEG vertrekken dan twee minuten langer te laten wachten en de NMBS-onderstationschef scheldt de klant dan nog eens uit ook. Dat kan allemaal in Edingen… Laat ons hopen dat ze daar snel komaf maken met het personeel want het dient tot niets !┬á Ombudsrail vermeldt dat anders de “vertragingen over het spoorwegnet verder zouden uitlopen”, maar kent geenszins de situatie en hangt duidelijk volledig af van de NMBS want deze trein 8576 “dooft uit” bij aankomst in Geraardsbergen (lees : wordt de dag daarna opnieuw pas ingezet als trein 7572 naar Ottignies).

UPDATE : Via de website en in kleine lettertjes onderaan de app staat er blijkbaar wel vermeldt dat de trein maximaal 8 minuten wachttijd heeft, maar als je in Halle achter de 1938 zit die wat vertraging opbouwt tussen Brussel en Edingen, kan je het als reiziger dus wel schudden. Trein 1938 is de enigste trein waarop reizigers overstappen op 8576. De onzekerheid blijft dus. Vroeger was de wachttijd in elk geval groter, tot 12 minuten meen ik. Dat was in veel gevallen voldoende om als reiziger toch nog op die trein te geraken.

2 reacties op “Wachttijd te Edingen …”

  1. In de planner op de NMBS-website zie ik overigens wel degelijk de wachttijd in Edingen: “De aansluiting van S6 8576 zal worden gegarandeerd zolang de vertraging minder is dan 8 minuten.”

    1. Bedankt voor de update Rian. Goed nieuws, al is de wachttijd om een of andere reden wel krapper geworden voor deze trein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *